Hoe was jouw stagetijd?

Help mede-studenten, plaats 100% anoniem jouw review!

Plaats review!
Review Reasonnet
4.5
Geplaatst op:

Zeer uitdagende afstudeeropdracht gekregen bij Reasonnet!

Review

Ik studeer Human Technology op de Haagse Hogeschool en ik heb een zeer uitdagende afstudeeropdracht gekregen bij Reasonnet. Mijn begeleider is zeer tevreden over de door mij beschreven opdracht, opzet en methodiek voor het onderzoek. Het voorbereidende werk heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen! Op dit moment ben ik nog bezig met afstuderen, maar tot nu toe ben ik zeer tevreden met de richting van de opdracht en de begeleiding. Ik heb het naar mijn zin, samen met de gezellige collega’s weten we een prettige werksfeer te creëren. Ik doe mijn best om het eindresultaat van mijn opdracht een toegevoegde waarde voor Reasonnet te laten zijn, want ik werk graag mee aan het verbeteren van deze organisatie!

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Reasonnet
4
Geplaatst op:

Ik voel me prima thuis in het klimaat van een werkomgeving!

Review

In mijn stageperiode van 5 maanden heb ik veel geleerd en het prima naar mijn zin gehad. Het belangrijkste is deze periode als uiterst leerzaam en zinvol heb beschouwd. Een periode vol werkzaamheden en activiteiten die zonder een stage nooit in het onderwijstraject aan de orde zouden zijn gekomen. Deze stage heeft mij geholpen om de ICT’er te worden die ik graag wil zijn, ik heb ik mezelf beter leren kennen en het beroep waarvoor ik word opgeleid. Ik kijk zeker met plezier terug op mijn tijd bij Reasonnet! De studie hoeft wat mij betreft niet lang mee te duren, ik voel me prima thuis in het klimaat van een werkomgeving!

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Damen Shipyards Group
4
Geplaatst op:

Met veel plezier stage gelopen bij Damen!

Review

De mensen die bij Damen werken zijn behulpzaam/collegiaal/vriendelijk. De sfeer op de afdeling heb ik als zeer prettig ervaren en ik vind het leuk dat er zoveel activiteiten voor stagiairs worden georganiseerd.
Ook heb ik ervaren dat alles (van ICT tot activiteiten tot en met de lekkere koffie) erg goed georganiseerd is. Ik ben elke dag met plezier naar mijn werk gegaan!

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Damen Shipyards Group
4.3
Geplaatst op:

Damen is een voorbeeld voor menig bedrijf in Nederland!

Review

De algemene sfeer binnen Damen heb ik als erg positief ervaren. De bereidheid van personen om je uitvoerig te helpen zou menig bedrijf in Nederland naar mijn mening nog veel van kunnen leren. Ook het internationale karakter van het bedrijf sprak mij aan.

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Abt
2.5
Geplaatst op:

Stage bij Abt Velp

Review

Groot bedrijf dat meewerkt aan indrukwekkende projecten over heel de wereld. De werksfeer is zakelijk en er is genoeg uitdaging te vinden in de projecten. De begeleiding van Abt was minimaal en je moet zelf overal achteraan gaan. Als je assertief bent is het een prima stagebedrijf.

 

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Neuromon B.V.
4
Geplaatst op:

Vaktechnische stage, elektrotechniek (biomedical engineering)

Review

Vanaf februari 2016 tot en met juni 2017, is er stage gelopen bij Neuromon B.V.

Dit bedrijf is momenteel een eenmansorganisatie, de stage vindt plaats in het martini ziekenhuis te Groningen. Wie en wat is Neuromon B.V. ? De oprichter van het bedrijf is een klinisch neuroloog, die een voorstel heeft gedaan voor een alternatieve hypothese voor de signaal analyse van de TCD (transcranial Doppler). Zijn onderzoek is gebaseerd op een uitgebreidere analyse van het TCD signaal. Er wordt naar andere parameters gekeken dan de orginele, naar mijn mening krijg je door deze benadering een uitgebreidere analyse van het signaal en hierdoor kan een ziektebeeld sneller gevonden worden (Of je de theorie gelooft is ter eigen beoordeling natuurlijk!). Het belangrijkste is dat deze analyse een beter beeld geeft van het TCD signaal.

De opzet van een stage bij dit bedrijf is globaal als volgt:

 • Theorie en praktijk kennis opdoen van de TCD en de omgeving.
 • Analyseer de software in LabVIEW, die de analyse berekend
 • Er zijn altijd verbeteringen mogelijk (je krijgt een voorstel, of je ziet zelf ook nog verbeter punten)
 • Je doet voorstellen voor verbetering (gebaseerd op statistiek en goed onderbouwde feiten)
 • Je implementeert je voorstel in LabVIEW.
 • Dit test je heel vaak met beschikbare data.
 • Als alles functioneert compileer je het programma en zet het over in de hardware.

Dit is slechts een klein gedeelte, er is ook nog software voor een simulatie programma. Tot slot kan alles nog doorgezet worden in C#.

Er zijn voldoende opdrachten en uitdagingen beschikaar in het bedrijf.

De voordelen:

 • Je krijgt een eigen ruimte, met pc en een opstelling met pc en hardware van de TCD om te bouwen en testen.
 • Je uren zijn zelf te bepalen (mits je tot de benodigde uren komt)
 • Je collega’s (onderzoekers ziekenhuis TCD) zijn vriendelijk en altijd bereid te helpen.
 • Je krijgt een vergoeding

Nadelen:

 • Afspraken met de tutor kunnen meestal alleen op woensdag.(soms moet je er direct 4 achter elkaar plannen, vol=vol)
 • Je bestudeert vrij veel theorie, niet alles is te vinden omdat het om de hypothese gaat (je moet veel vragen in het begin, maar er zijn verslagen beschikbaar met alle relevante informatie van de vorige stagiares)
 • Je kunt niet altijd testen, de testruimtes zijn meestal bezet en patiënten gaan voor!

Als je goed kunt plannen en vrij zelfstandig werkt is deze stage helemaal super.

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Indivirtual
4.8
Geplaatst op:

Top sfeer met goede persoonlijke vooruitzichten bij Indivirtual!

Review

Momenteel ben ik, voor mijn opleiding Software Engineering aan de HvA, aan het afstuderen bij Indivirtual. Na goede verhalen over Indivirtual ben ik gaan solliciteren en tot op heden heb ik hier zeker geen spijt van. Vooraf kreeg ik een afstudeeropdracht met een duidelijk doel, het maken van een dashboard. Voor de realisatie hiervan ben ik vrij in mijn keuzes en kan ik met vragen altijd terecht bij mijn technische begeleider of bij een van mijn andere collega’s. Bij deze collega’s kan ik meermaals per dag terecht, ook voor een fanatiek potje tafelvoetbal! Al met al is Indivirtual een zeer leuk bedrijf waar ik na het succesvol afronden van mijn stage mogelijk verder kan als trainee.

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Sentia
4.8
Geplaatst op:

Van stagiair naar continuity engineer bij Sentia

Review

Sentia is een werkgever die niet alleen op zoek is naar de beste specialisten uit het veld, maar ook naar aankomend talent. Er waren meerdere redenen waarom ik in 2014 bij Sentia aan de slag ging met mijn onderzoeksstage naar Configuration Management Tools (zoals: Ansible, Salt Stack, Chef & Puppet). Zoals de goede arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijke stagevergoeding en de vele experts in het team die voor je klaar staan. Sentia is continu op zoek naar nieuw talent om aan hun teams toe te voegen en ik kan beamen dat ze hun beloftes nakomen. Dus, zoek jij een leuke stage bij een groeiende organisatie met de mogelijkheid om daarna misschien wel onze nieuwe collega te worden? Kijk dan niet verder en solliciteer nu!

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review
4.5
Geplaatst op:

Afstudeerstage Witteveen+Bos

Review

Witteveen+Bos is een internationaal opererend Ingenieursbureau die vele takken van sport beoefend. zowel Bouwkundig als Civieltechnisch. Hoofdkantoor is gevestigd in Deventer en dit is tevens waar ik Afstudeer, afdeling: PMC gebouwde omgeving.

Afstuderen bij Witteveen+Bos is een ervaring op zich. Het is een enorm bedrijf met veel vakkennis en expertise op bouwkundig gebied. Je wordt vanaf de eerste dag opgenomen binnen het team en alle collega’s zijn zeer gedreven en geïnteresseerd om te helpen met het afstudeeronderzoek. Wat dat betreft is het een open bedrijfscultuur je kunt namelijk ten alle tijde bij iedereen binnenlopen wat zeer prettig is.

Witteveen+Bos is een van de grootste en vooraanstaande bedrijven in de markt, het afstuderen wordt dan ook zeer serieus genomen en dit betekend ook dat ze verwachten dat je er de volle 200% voor gaat. Ze zijn dus ook niet zomaar tevreden! Echter leer je hier super veel van en haal je het uiterste uit je project naar boven wat resulteert in een beter eindresultaat, en tevens voor je persoonlijke ontwikkeling.

Ik zou het een ander zeker aanraden om bij Witteveen+Bos stage te lopen of af te studeren wanneer deze mogelijkheid bestaat. Ze dagen je uit, je krijgt kansen om jezelf te ontwikkelen en wordt opgenomen in hun team als werknemer. Een prettige sfeer die resulteert in een goede werkervaring!!

 

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas
Review Van Oord
4.8
Geplaatst op:

Internationaal, uitdagend en uniek! Zandhappen in bij van Oord in Dubai!

Review

Van september 2015 tot januari 2016 heb ik mijn stage volbracht bij Van Oord in Dubai. Wauw! Wat een stage en wat een bedrijf! Voor mijn vierde jaar stage civiele techniek wilde ik graag internationaal georiënteerd te werk gaan. Vanwege mijn specialisatie kwam hier al snel een van de grootste baggerbedrijven naar voren; Van Oord. Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende werkzaamheden mogen uitvoeren. Van het calculeren van kleine werkjes tot aan met je hoge laarzen in het zand onder 45 graden Celsius staan en leiding geven aan meer dan 20 werknemers. Ontzettend divers en een bijzonder bedrijf om stage voor te mogen lopen. Vanuit Nederland worden alle zaken netjes geregeld en kun je genieten van een uitdagende ervaring! Hard werken is het zeker met 70-80 uur in de week maar dat juist onderscheidt de jongens van de mannen en geeft een enorme boost! Hopelijk kan ook ik na mijn afstuderen hier aan het werk!

 
Algemene_indruk
Begeleiding
Uitdaging
Collegas