Sydney

Stage lopen in Sydney: kakkerlakken en vrijheid

Geplaatst door:

Waar we vorige keer een ervaringsverhaal van stagiair Sidney over zijn ervaringen bij TenneT hadden (check het hier), hebben we dit keer een verhaal van een stagiair in Sydney. Bas Bosscher is zijn naam, techniek zijn passie. We spraken hem over techniek, leven en stage lopen in Australië. Wij zaten klaar voor het ontbijt, hij was net klaar met zijn diner.

 

Een beetje een mix van alles
Bas studeert Mechatronica op de Fontys Hogescholen in Venlo, hij is in september aan zijn 3e jaar begonnen en is duidelijk enthousiast over zijn opleiding. “Het mooie aan Mechatronica is dat je veel bezig bent met elektrotechniek, werktuigbouwkunde en software engineering. Tegelijkertijd spelen besturingstechniek, regeltechniek, sensoren en meettechniek ook een belangrijke rol. Hierdoor ben je met veel verschillende disciplines tegelijkertijd bezig, dat maakt het natuurlijk superafwisselend en leuk. Hierin zit ook de…

Welke startfunctie past bij jou? Recruiter Erik van’t Wout vertelt hoe je daarachter komt.

1. Oriënteren begint met jezelf goed kennen. Dat hoef je niet alleen te doen. Durf jouw omgeving om feedback te vragen. Hoe zie jij mij? Waar vind je dat ik goed in ben? Omschrijf mij eens in 5 kenmerken.

2. Herken je jezelf in deze omschrijving? Wat doe je graag? Waarom kreeg jij dat bijbaantje in de verkoop, ben je echt zo communicatief…

Je wilt graag werken, stage lopen of afstuderen bij een bepaalde organisatie maar hoe kom je binnen en/ of hoe creëer je een vacature die bij jou past? Dat start bij het doen van gedegen onderzoek en netwerken! Hieronder lees je 7 sollicitatietips!

1. Bereid je goed voor! Zorg ervoor dat je een duidelijke en originele motivatie hebt waarom je bij hen aan de slag wil. Wat spreekt je aan met betrekking tot hun core-business?…

Stagiair Sidney loopt stage bij TenneT
‘Ik kwam vroeg in aanraking met stroom. Letterlijk. Ik was op mijn tweede erg nieuwsgierig naar stopcontacten en stiekem stak ik er regelmatig potloden in. Op een dag probeerde ik dit met een simpele schroef en kreeg ik een flinke opdonder. Mijn haar stond recht op mijn kop’, memoreert Sidney Vorstedt (21).
Met een verjaardagfeestje, rond zijn 6e jaar, werd zijn belangstelling voor elektrotechniek verder aangewakkerd door een rondleiding en…

Stage- en afstudeeropdrachten in de techniek
Ongeveer 6 jaar geleden ontvingen wij veel stage- en afstudeerverzoeken van techniek studenten. Technici bemiddelen was destijds, en is nog steeds, onze core-business. Studenten bemiddelen vergt een andere aanpak.

In contact met technische HBO & WO studenten
Omdat we van onze opdrachtgevers ook signalen krijgen dat ze wat lastig met technische HBO en WO studenten alsmede hun opleidingen in contact kunnen komen ontwikkelden we 1ngenieur.

Voor studenten én werkgevers in de…

Sollicitatietips

8 sollicitatietips om die top-stage te bemachtigen!

Geplaatst door:

Vaak kan een werkgever uit meerdere stagiaires of afstudeerders kiezen. Als je bent uitgenodigd voor een gesprek, is dat het moment om je van je beste kant te laten zien en het verschil te maken ten opzichte van die andere studenten.

Hieronder volgen 8 sollicitatietips om zo goed mogelijk voor de dag te komen:

1) Ga nooit onvoorbereid naar een sollicitatiegesprek. Zorg dat je je in het bedrijf hebt verdiept. Anders kom je ongeïnteresseerd over op het stage- of afstudeerbedrijf. Probeer te achterhalen wie je gesprekspartners zijn. Grote kans dat ze een profiel hebben aangemaakt op LinkedIn. Op die manier weet je meer over hun specifieke achtergrond en die informatie kun je mogelijk gebruiken in het gesprek. Wellicht hebben jullie een gemeenschappelijke connectie of bijvoorbeeld opleiding. Dat schept al direct een band en kan het ijs breken.

2) Zet voordat je bij het bedrijf binnenstapt je telefoon uit. Op die manier voorkom…