Royal IHC stage

Bedrijf van de maand december: Royal IHC

 

We weten dat het lastig is om een toffe organisatie te vinden voor je stageplek, afstudeerplek of eerste baan. Om jullie hierbij te helpen, zoeken we iedere maand een mooie partij uit, waar je een exclusief kijkje in de keuken krijgt. Voor het bedrijf van de maand december zijn we in gesprek gegaan met Nicky Koole, verantwoordelijk voor de arbeidsmarktcommunicatie bij Royal IHC.                                          

TOpkwaliteit op internationaal niveau

Wie zijn jullie en waar zijn jullie goed in?

Wij zijn al jarenlang goed in het bouwen en ontwikkelen van vessels (red: grote schepen) en al het equipment dat hierbij komt kijken. Op dit moment zijn we vooral bezig met de equipment-kant doordat het even wat minder gaat in de oliemarkt.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Wat ons uniek maakt is het feit dat we kwaliteit leveren op internationaal niveau. Royal IHC is enorm gegroeid en we zijn inmiddels bekend over de hele wereld. Hier merk je in je werk ook heel veel van, doordat je samenwerkt met verschillende culturen, in verschillende talen. We lijken op het eerste gezicht misschien op wat dorpse plekken in Nederland te zitten, maar er heerst juist een hele internationale sfeer binnen Royal IHC.

Tewaterlatingen zijn altijd weer momenten van trots.

Wanneer was jullie laatste bedrijfsfeestje? En hoe was dat?

We zijn geen organisatie met iedere maand een vrijdagmiddagborrel, maar wel een organisatie waar we samen hard werken en het dan ook samen vieren wanneer we doelstellingen bereiken. Zo hebben we bijvoorbeeld samen de lancering van onze nieuwe website gevierd.

Kun je een gaaf project beschrijven waar jullie organisatie trots op is?

We hebben natuurlijk heel veel tewaterlatingen van vessels die wij helemaal hebben gemaakt van A tot Z, dit zijn altijd momenten van trots. Hieronder vind je een mooi voorbeeld van zo’n tewaterlating.

iedereen werkt op de werf

Voor welke uitdagingen staat Royal IHC?
Het is erg belangrijk dat we ons blijven richten op waar we goed in zijn, ons equipment nog verder uitbouwen en ons nog verder bekend maken bij klanten. Hier zijn we al volop mee bezig en we moeten deze stijgende lijn vasthouden.

Waarom vindt je het zo leuk om hier te werken?

Mij spreekt voornamelijk het internationale aspect erg aan, het samenwerken met verschillende culturen. Ook het grootse van het bedrijf, waarin je toch met zowel kleine als enorm grote projecten aan de slag mag past erg goed bij me. Daarnaast ligt ons kantoor letterlijk op de werf en kunnen we dus zo naar onze producten toe lopen, hierdoor is ons werk meteen een stuk tastbaarder. Ook het reizen is natuurlijk erg leuk, zo ben ik vorig jaar bijvoorbeeld naar Shanghai geweest en gaat een collega binnenkort naar Houston.

Zijn er ook minder leuke kanten aan het werken hier?

Natuurlijk niet ;)!

Focus op jongeren

Wat is de visie van jullie organisatie op jong talent/ ontwikkeling van personeel?

Wij focussen ons heel erg op jongeren. Zo hebben we bijvoorbeeld young IHC dat zich bezighoudt met het aantrekken van jongeren, maar ook met het motiveren en enthousiast houden van jongeren binnen Royal IHC. Mede via Young IHC bieden we jongeren echt de kans om hun ideeën te delen. Ontwikkeling staat bij ons heel hoog in het vaandel. Zo organiseren we bijvoorbeeld dagen waarop we kennis kunnen delen en over kunnen dragen.

Heb je een voorbeeld van een junior die is doorgegroeid tot lid van het MT?

Dit gebeurt erg regelmatig, als je de ambitie hebt zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden binnen Royal IHC. 

Hoe meer interesse jij in ons hebt, hoe meer interesse wij waarschijnlijk in jou hebben.

Zo kom je binnen!

Kun je uitleggen wat voor mensen jullie zoeken?

We zijn voornamelijk op zoek naar startende mensen die zich verder willen ontwikkelen en die mee kunnen en willen denken in problemen die er nu spelen. De ideale kandidaat is oplossingsgericht, ambitieus en zit vol met creatieve ideeën.

Wat is de gouden tip voor sollicitanten?

Ons echt op komen zoeken en heel geïnteresseerd zijn in Royal IHC! Hoe meer je over onze producten en ons bedrijf weet, hoe groter de kans dat wij ook meer over jou willen weten.

Stel iemand leest dit interview en zou een keer willen komen kijken, is hier ruimte voor?

Het moet natuurlijk wel voor beide partijen interessant zijn, we moeten elkaar iets te bieden hebben. Als dat het geval is, kunnen mensen contact opnemen met de afdeling staffing en staan we er uiteraard voor open!

Wil jij meer weten of kijken of er concrete vacatures voor jou zijn bij Royal IHC? Neem dan eens een kijkje op www.royalihc.com/careers. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks reageren op een van deze vacatures!

P.S. Wil je ook van andere bedrijven weten waarom je voor hen zou moeten gaan? Lees dan het verhaal van Alfen en het verhaal van Van der Velden. Hou onze website in de gaten voor meer verhalen!

Reageer op deze pagina

Fields marked with an * are required