Stage Alfen

Bedrijf van de maand Oktober: Alfen

We weten dat het lastig is om een toffe organisatie te vinden voor je stageplek, afstudeerplek of eerste baan. Om jullie hierbij te helpen, zoeken we iedere maand een mooie partij uit, waar je een exclusief kijkje in de keuken krijgt. Voor het eerste bedrijf van de maand zijn we in gesprek gegaan met Casper Smit van de elektrotechnische grootmacht Alfen.

Alfen

Alfen als verbindende factor

Wie zijn jullie en waar zijn jullie goed in?

Wij zijn Alfen, een onderneming uit Almere met meer dan 75 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten voor het elektriciteitsnet. Met transformatorstations, energieopslag, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten voor het verdelen van energie, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het binnen- én buitenlandse elektriciteitsnet. De transformatorstations van Alfen voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie en met de oplaadpunten worden dagelijks vele duizenden elektrische auto’s opgeladen.

Wat maakt jullie organisatie uniek?
De diversiteit aan producten en diensten maken dat er eigenlijk geen ander bedrijf bestaat die precies hetzelfde doet als Alfen. De mensen en grote hoeveelheid kennis en ervaring is echter wat Alfen werkelijk uniek maakt. Alle producten van Alfen worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Daarnaast leidt Alfen in de in-house bedrijfsschool zelf vakmensen op voor een glansrijke toekomst in de elektrotechniek.

Wij gaan er aan bijdragen dat je in de toekomst altijd kunt vertrouwen op steeds duurzamere energie.

Voor welke uitdagingen staat uw organisatie?
We staan aan de vooravond van de zogeheten energietransitie. Steeds meer mensen gaan hun eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen .Ook worden meer en meer windmolens geplaatst en wordt elektriciteit terug geleverd aan het net. Dit houdt in dat wij de vraag en aanbod van energie op elkaar af moeten stemmen. Als spin in het elektrische energie-web is Alfen dé partij die het elektriciteitsnet de komende tijd slim gaat maken, zodat we in de toekomst altijd kunnen vertrouwen op steeds duurzamere energie.

Wanneer was jullie laatste bedrijfsfeestje? En hoe was dat?
Recentelijk zijn wij met onze organisatie gaan bowlen. Dat was erg succesvol omdat vanuit alle lagen uit de organisatie collega’s aanwezig waren. Zo spreek je elkaar weer even in een andere setting.

Groeien door enthousiasme

Wat is de visie van jullie organisatie op jong talent/ ontwikkeling van personeel?

Alfen vindt het belangrijk om ook op sociaal vlak verantwoordelijkheid te nemen en een maatschappelijke bijdrage te leveren. Onder andere om deze reden heeft Alfen haar eigen bedrijfsschool opgericht. Inmiddels worden hier op MBO 2- en 3-niveau vakmensen opgeleid op verschillende vakgebieden binnen de elektrotechnische sector.

Waarom moet jong technisch talent voor uw organisatie kiezen?
Jong talent moet voor Alfen kiezen omdat wij veel kansen bieden tot persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Door de verschillende markten waarin Alfen actief is, heb je daarnaast veel variatie en flexibiliteit in je werk. Daarnaast zit Alfen in een sterk groeiende en innovatieve markt waardoor je de kans hebt om mee te werken aan het elektriciteitsnet van de toekomst.

Kun je een gaaf project beschrijven waar jullie organisatie trots op is?
Recentelijk heeft Alfen op Ameland het grootste veld met zonnepanelen van Nederland aangesloten. In totaal liggen hier 24.000 zonnepanelen, wat zorgt voor een vermogen van wel 6 megawatt. Tijdens bepaalde periodes wordt zo veel energie opgewekt dat het gehele eiland zichzelf voorziet van stroom. Uiteraard zijn wij hartstikke trots op het feit dat wij aan zo’n groot en duurzaam project hebben kunnen werken.

We zoeken enthousiaste mensen die willen groeien en innoveren.

Waarom vind je het zo leuk om hier te werken?

Alfen is een erg leuk bedrijf, met name door het enthousiasme en de betrokkenheid van de medewerkers. Ik krijg heel veel energie van mijn werk en van deze omgeving. Alles “ruikt” naar techniek, daar word ik blij van. Daarnaast heb ik een erg brede en uitdagende functie, waarbij ik veel contacten moet onderhouden. Dit is belangrijk voor mij, bij mijn eerste baan als Ontwerper bij een Advies- en Ingenieursbureau merkte ik al dat het voor mij niet ideaal was om 80% van mijn tijd achter een computer ontwerpen te maken.

Zijn er ook minder leuke kanten aan het werken hier?
Ik werk hier nu 1,5 jaar en heb eigenlijk nog geen mindere kanten ontdekt… Misschien het feit dat we geen verzorgde kantine hebben ;-)!

Alfen

Zo kom je binnen!

Kun je uitleggen wat voor mensen jullie zoeken? Hoe zien jullie toekomstige medewerkers eruit?
Alfen is altijd op zoek naar gemotiveerde en serieuze medewerkers die op een enthousiaste manier mee willen werken aan de (internationale) groei van het bedrijf en innovatieve producten binnen de elektrotechniek. Alfen biedt niet alleen interessante mogelijkheden binnen de techniek, maar ook op het gebied van logistiek, commercie of administratie.

Alfen

 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
Sollicitanten kunnen via de website van Alfen gemakkelijk, eventueel zelfs via LinkedIn, solliciteren. Vervolgens bekijken wij je CV en motivatie die vervolgens bij jouw mogelijk toekomstig leidinggevende ter beoordeling worden voorgelegd. Als ook de leidinggevende enthousiast is, zullen we je zo snel mogelijk uitnodigen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Wat is de gouden tip voor sollicitanten?
Wat wij met name belangrijk vinden, is dat je enthousiast bent om bij Alfen te komen werken en dat je gemotiveerd bent om ons te helpen ontwikkelen en innoveren.

Stel iemand leest dit interview en zou een keer willen komen kijken, is hier ruimte voor? Zou iemand bijvoorbeeld een dagje bij jullie mee kunnen lopen?
Daar is zeker ruimte voor! Als iemand geïnteresseerd is om een kijkje bij Alfen te komen nemen, dan kunnen ze contact met mij opnemen via c.smit@alfen.com. Je kunt ook rechtstreeks reageren op een van deze vacatures!

Reageer op deze pagina

Fields marked with an * are required