image-2016-11-06-1

Bedrijf van de maand november: Van der Velden Rioleringsbeheer

We weten dat het lastig is om een toffe organisatie te vinden voor je stageplek, afstudeerplek of eerste baan. Om jullie hierbij te helpen, zoeken we iedere maand een mooie partij uit, waar je een exclusief kijkje in de keuken krijgt. Voor het bedrijf van de maand november laat Lonneke Emmen-Michiels ons zien waarom het zo leuk is om voor een onzichtbaar en onmisbaar familiebedrijf te werken.

Één grote familie als marktleider

Wie zijn jullie en waar zijn jullie goed in?

Wij zijn van der Velden rioleringsbeheer, totaalaanbieder en marktleider op het gebied van rioleringsbeheer. Dat wil zeggen dat we het riool ontstoppen, reinigen, inspecteren en ook vernieuwen. Er werken zo’n 500 mensen bij ons, door heel Nederland. Ons hoofdkantoor zit in Boxtel, en hier zit ook onze vestiging rioolrenovatietechnieken. Deze vestiging is erin gespecialiseerd om het riool te vernieuwen zonder dat we daarbij een straat open hoeven te leggen.

Wanneer was jullie laatste bedrijfsfeestje? En hoe was dat?

Wij hebben afgelopen jaar ons jubileumjaar gehad, waarin we 50 jaar bestonden. Dit hebben we met 1100 man sterk gevierd in De Efteling. Op onderstaande video vind je een mooie compilatie van deze dag en van de hechte sfeer binnen ons bedrijf.

 

Ruimte voor groei

Wat is de visie van jullie organisatie op jong talent/ ontwikkeling van personeel?

Onze slogan op het gebied van personeelsbeleid is boeien, binden en behouden. Dit passen we ook zeker bij jongeren heel erg toe. Jongeren worden een steeds belangrijkere doelgroep voor ons. Het is heel belangrijk dat een deel van de aanwas die we krijgen bestaat uit jongeren die we binnen halen en behouden. We snappen dat jongeren zich graag willen doorontwikkelen, hier geven wij als dynamisch bedrijf dan ook de ruimte voor. Zo kun je je bij ons heel breed ontwikkelen maar kun je er ook voor kiezen om uit te groeien tot een specialist in een bepaalde discipline.

Heb je misschien een voorbeeld van een junior die is doorgegroeid tot lid van het managementteam?

Die zijn er zeker! We hebben bijvoorbeeld iemand die direct vanuit zijn opleiding bij ons is komen werken op de administratie en nu is doorgegroeid tot vestigingsmanager. De mogelijkheden komen er als je laat zien dat je hart voor de zaak hebt.

image-2016-11-06

"Wij zoeken mensen met passie en hart voor de zaak."

Waarom vind je het zo leuk om hier te werken?

Ik werk er al 9,5 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf en dat merk je terug in de prettige werkomgeving. Je merkt wel dat het een mannenwereld is, dus dat moet bij je passen. Je krijgt voldoende kansen in de zin van doorgroeimogelijkheden doordat we een groot bedrijf zijn. Ook vind ik de combinatie werken en privéleven hier heel erg fijn. Bovendien zijn er erg leuke collega’s en hele korte lijnen. Je hoeft bijvoorbeeld geen u te zeggen tegen de directeur. Er heerst een hele fijne, informele sfeer.

Zijn er ook minder leuke kanten aan het werken hier?

Ik kan er zelf geen bedenken, maar bij sommige functies kan ik me voorstellen dat er wel eens minder leuke kanten zijn. Het ontstoppen van een riool bijvoorbeeld, daar zit wel eens een luchtje aan ;).

ZO KOM JE BINNEN!

Kun je uitleggen wat voor mensen jullie zoeken? 

Voor functies als assistent-vestigingsmanagers en uitvoerders (die leiding geven aan een groep monteurs) zoeken we voornamelijk mensen uit de civiele sector met een HBO opleiding. Wij zoeken mensen met passie en hart voor de zaak, die er echt voor willen gaan. Bovendien moet je passen bij de informele sfeer binnen ons bedrijf.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

We werven vooral heel veel via onze eigen wervingssite. Mensen die daar solliciteren worden eerst beoordeeld, en de juiste kandidaten worden doorgestuurd naar de vestigingsmanagers. Geschikte kandidaten worden vervolgens uitgenodigd op sollicitatiegesprek en krijgen soms ook een assessment. Dit bestaat uit een digitale vragenlijst.

Wat is de gouden tip voor sollicitanten?

Laat zien dat je over de juiste mentaliteit beschikt en relevante kennis hebt!

 

Wil jij meer weten of kijken of er concrete vacatures voor jou zijn bij Van der Velden Rioleringsbeheer? Neem dan eens een kijkje op www.daspaswerk.nl. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks reageren op een van deze vacatures!

P.S. Wil je ook van andere bedrijven weten waarom je voor hen zou moeten gaan? Lees dan het verhaal van Alfen en hou onze website in de gaten voor meer verhalen!

 

 

Reageer op deze pagina

Fields marked with an * are required